Wat is een AED?

Een automatische externe defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat wordt gebruikt om het hart te herstellen van een abnormaal hartritme. Soms wordt het hart zo sterk geraakt dat het stopt met kloppen - dit noemen we een hartstilstand. In zulke gevallen kan een AED het hart weer normaal laten kloppen en een leven redden.

Als je een AED gebruikt, worden er schokken toegediend om het hart weer normaal te laten kloppen. De AED helpt je ook met vocale instructies, zodat je precies weet wat je moet doen.

Waarom een AED op kantoor?

Iedereen droomt van een veilige werkplek, maar hartaanvallen geven geen waarschuwing. Ze kunnen iedereen, overal treffen. In Nederland zijn er jaarlijks rond de 17.000 gevallen van een hartstilstand buiten het ziekenhuis en de mortaliteit is hoog, ongeveer 90%. De kans op overleving stijgt enorm bij snelle en effectieve hulp, die mogelijk gemaakt wordt door het hebben van een AED op kantoor.

Het bezit van een AED toont ook aan dat je geeft om het welzijn van je medewerkers. Het wekt een gevoel van veiligheid en gerustheid bij iedereen in de organisatie.

Training en onderhoud van een AED

Zodra je hebt besloten om een AED op kantoor te hebben, nemen training en onderhoud een prominente plaats in. Hoewel AED-apparaten eenvoudig te gebruiken zijn, is het noodzakelijk dat je medewerkers weet hoe ze deze moeten gebruiken.

Organiseer regelmatig trainingssessies voor je medewerkers om ze vertrouwd te maken met het apparaat. Onderhoud je AED regelmatig om te zorgen dat het altijd in goede staat is. Wanneer er een noodsituatie opduikt, wil je zeker weten dat je AED correct werkt.

De Belangrijkheid van levensreddende hulpmiddelen

De aanwezigheid van een AED op het werk komt met meer voordelen dan alleen een veiligere omgeving. Het zorgt voor een geruststellende sfeer en maakt werknemers bewust van het belang van eerstehulpverlening. Bovendien laat het jouw betrokkenheid bij hun welzijn zien, wat de werktevredenheid en loyaliteit kan verhogen.

Overweeg je om een AED op je kantoor te plaatsen? Neem dan contact op met AED Solutions. Zij zijn gespecialiseerd in AED's en kunnen je ondersteunen bij je keuze en het onderhoud ervan. Wees proactief, zorg voor de veiligheid van je werknemers en kies voor een AED op kantoor.

Bekijk per categorie
Bedrijven
Meest bekeken