Wat is Yoga?

Het woord Yoga is afkomstig uit het Sanskriet (Oud-Indiaans). In het Nederlands zou je het woord letterlijk kunnen vertalen als eenheid, vereniging, samenbrengen of verbinden. 
Zoals je al misschien kunt afleiden uit de naam, gaat Yoga over het verbinden en in evenwicht brengen van je lichaam en geest. Yoga is een manier om een diepere staat van meditatie te bereiken, en gaat dus niet om fysieke kracht of competitie. Het is een spirituele ontwikkeling, een filosofie.
Yoga is geen religie, maar een levensstijl, waardoor je jezelf leert kennen en dus beter voor jezelf kunt zorgen, zowel van binnen als van buiten.

Wat doet Yoga?

Het doel van Yoga is om vrede, geluk, stilte en balans te bereiken.  Yoga oefeningen geven je kracht en energie en zorgen ook voor een prettig en kalm gevoel. Yoga beperkt ook de fysieke invloed van stress op je lichaam, door symptomen van angst, depressie en vermoeidheid te verlagen. 

Yoga oefeningen

De lijst van yoga-oefeningen is echter onbeperkt. Er zijn dus meer dan genoeg oefeningen om van te kiezen. Maar er zijn wel een aantal populaire oefeningen. 

De eerste is de kindhouding wat één van de meest bekende oefeningen is. Het is ook heel prettig en eenvoudig om te doen. Als eerst moet je op je knieën gaan zitten en vervolgens met je bovenlichaam naar achter buigen, door je armen voor je uit te strekken. 

De tweede is de Apanasana, hierbij breng je beide knieën tot je borst, terwijl je op je rug ligt. 

Nog een bekende oefening is de Warrior. Deze oefening helpt je met je stabiliteit. Je begint door je voeten naast elkaar te plaatsen terwijl je rechtop staat, dan vervolgens je rechtervoet naar voren brengen. Je moet ervoor zorgen dat je knie boven je enkel staat (90 graden).  Zorg ervoor dat je je rug recht houdt.  

 Voordelen van Yoga

– Yoga zorgt voor ontspanning van je lichaam, het traint je om rustig en gegrond te blijven, vooral tijdens momenten van stress. Je oefent om kalm te blijven in ongemakkelijke of moeilijke situaties. 
– Yoga verlicht pijn. Het gebruikt gecontroleerde ademhalingen en bewegingen om je lichaam te openen, wat ook het risico op blessures verkleint.
– Yoga maakt je lichaam sterker en flexibeler. Het verbetert ook je lichaamshouding, zuurstofopname en bloedcirculatie.
– Yoga vergroot het genieten in het nu, en vermindert dus impulsieve emoties en reacties. 

Bekijk per categorie
Bedrijven
Meest bekeken