Waarom wel vleesvervangers?

Gemiddeld bevat de voeding van Nederlanders meer eiwit dan we nodig hebben. Dus zo af en toe geen vlees, of wat minder vlees eten, kan dus heel goed. En het milieu gaat daar flink van op vooruit. Van alle eiwitrijke producten zijn peulvruchten, noten, (grotendeels) plantaardige kant-en-klaar vleesvervangers, tahoe en tempé het meest voordelig voor het milieu. Ook andere vleesvervangers kennen een lage belasting voor het milieu, maar let wel: vleesvervangers met veel kaas (of op basis van melk) veroorzaken minstens zoveel milieubelasting als vlees!

De voedzaamheid van noten

Naast peulvruchten en vleesvervangers, zijn noten een voedzame optie die bijdraagt aan een gezond dieet. Noten zijn rijk aan verschillende vitamines en mineralen, waaronder vitamine E, magnesium en selenium, en ze bevatten ook veel vezels die gunstig zijn voor je spijsvertering. Bekijk bijvoorbeeld het overzicht van noten voor mee te bakken van Bakwinkel

Noten zijn ook een goede bron van gezonde vetten, zoals enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten, die kunnen helpen bij het verminderen van het "slechte" LDL-cholesterol en het verhogen van het "goede" HDL-cholesterol. Bovendien kunnen noten ook bijdragen aan het gevoel van verzadiging, wat bijdraagt aan gewichtscontrole.

Het integreren van noten in je dieet kan net zo eenvoudig zijn als een handvol toevoegen aan je ochtendgranen, ze gebruiken als topping op je salades, of ze gewoon als tussendoortje eten. Net als bij andere gezonde voedingsmiddelen, is het belangrijk om noten met mate te consumeren vanwege hun hoge calorieëngehalte.

Het kiezen voor ongezouten noten is een betere optie, omdat overmatig zout in de voeding kan bijdragen aan verhoogde bloeddruk. Met een verscheidenheid aan noten zoals amandelen, walnoten, cashewnoten en pistachenoten, kun je zeker iets vinden dat past bij jouw smaak en voedingsbehoeften.

Hoe zit dat met afvallen?

Als je vegetarisch eet word je dan slank?? Mogelijk wel , maar zeker niet overduidelijk. Niet iedereen die vegetarisch eet heeft een slanke lijn… Als je Vegetarisch gaat eten wil dat natuurlijk niet meteen zeggen dat je helemaal gezond gaat eten. Er zijn Allemaal verleidingen die niet in strijd zijn met de vegetarische eetwijze. Bijvoorbeeld de chips, patat, koek, lekkere hapjes etc etc.

Uiteindelijk is het belangrijk dat je je dagelijks eetpatroon geleidelijk aan op een goede manier gaat aanpassen naar een gezonde leefstijl! En dat je gaat leren om op een kritische en bewuste manier met voeding om te gaan.

Bekijk per categorie
Bedrijven
Meest bekeken